Vallastaden – ett år senare

Något bokat i helgen? Om inte – varför inte ett besök i Vallastaden? Här dukas det upp med ett kluster av händelser och event med bland andra Anna Lindberg, publisher och vd för Östgöta Media.

På lördag anordnas en eventdag i Vallastaden med flera föreläsningar och paneldebatter.

På lördag anordnas en eventdag i Vallastaden med flera föreläsningar och paneldebatter.

Foto: Per Olsson

Linköping2018-11-09 10:00

"From Vallastaden with love" är ett arrangemang där utgångspunkten hämtas från de globala målen, i synnerhet hållbarhet och jämlikhet.

En av frågeställningarna under lördagen då det hela äger rum är om världen blir bättre? Här väntas en föreläsning där Staffan Landin, skribent och föreläsare med fokus på global utveckling, utgår från vikten av att basera sin världsbild på fakta och data.

Det blir också paneldebatt om digitaliseringen, hur den påverkar demokratiutvecklingen i samhället och mänskligt beteende samt dess möjligheter och begränsningar.

Här deltar bland andra Anna Lindberg tillsammans med Ashkan Fardos, föreläsare, debattör och investerare och Stefan och Beata Holmlid.

Samtal kommer vidare att föras om "Vallastaden, ett år senare", där kommunalrådet Muharrem Demirok (C) sätter fingret på frågor och svar tillsammans med bland andra Simon Helmér, Vallastaden Expo och Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!