Det är tätt mellan borden på Wokhörnan, några trappsteg upp från trottoaren på Ågatan 8, i korsningen med Snickaregatan. De flesta ytorna i lokalen, förutom golven, är klädda med bambu i olika grovlekar. En och annan kulört ljusslinga gör sitt för att förstärka intrycket av exotism.
Många vill äta sin lunch här och det bildas ofta kö till kassan/disken där man beställer och betalar. Viss, men dock uthärdlig väntan, är ofrånkomlig men maten kommer snabbt på borden efter gjord beställning.
Dagens är egentligen bara ett alternativ men menyn erbjuder ytterligare sju nummer att välja på, dock är ett en kombo av två. Priserna varierar från 59 för dagens till 75 för tigerräkor på spett. Flaskdryck och kaffe ingår men ingen salladsbuffé. Ett sprödvärmt bröd med pesto medföljer varmrätterna.
När vi testar dagens rätt fylls den stora tallriken med en skårad och grillrandig kycklingfilé, bra storkökspommes, ett hörn med balsamvinägerfuktad sallad samt en försiktig tzatziki med en tendens till vitlökssmak.
Vi testar också kombon som är en jätteportion - räcker lätt till två personer - av ris, biff i ostronsås och kyckling med bambuskott. Smaken är helt okej, men inget som direkt sticker ut. Man blir väldigt mätt.
Hälsotallrik för 69 kronor är en stekt kycklingfilé med en riklig portion ris övertäckt med solrosskott. En halv avokado, keso, grönsallad, några paprikaringar och en tunn melonskiva fullständigar. Lite sweet chili sås på det för att få smak. Det känns hyggligt hälsosamt och det mättar bra.
Sammantaget är maten på Wokhörnan riklig, snyggt upplagd och ger ett hederligt intryck av yrkesintresse i köket. Men, som sagt, det är vagt i kryddningen, inte vad man förväntar sig av en restaurang med wokprofil.
CCCCC Utmärkt CCCC Mycket bra CCC Bra CC Godkänt C Dåligt