Det var trångt, gemytligt och mycket att sätta tänderna i när den sjätte upplagan av mässan genomfördes i stadsbiblioteket på lördagen.

– Vi är otroligt nöjda. Många utställare och en härlig bredd. Här finns något för alla, både barn och vuxna, sa Johan Hagesund, en av arrangörerna när bok- och berättarfesten hade pågått i några timmar.

Författare med koppling till Östergötland dominerade utbudet och en av de som fick kliva upp på den stora scenen för att bli intervjuad var prisbelönta Emelie Schepp från Motala.

Artikelbild

| Björn Ranelid bjöd på metaforer på välkänt manér. Hans besök i stadsbiblioteket lockade många åhörare.

Efter framträdandet avslöjade hon att hon tänker plocka in Vadstena och rättspsykiatriska regionkliniken i den femte boken (släpps troligtvis hösten 2018) om åklagaren Jana Berzelius där handlingen till stor del utspelar sig i Norrköping.

– Det har varit en hemlighet fram till nu, sa Schepp till Östgöta Media och berättade att hon och maken Henrik gjort ett studiebesök på kliniken där några av Sveriges grövsta våldsbrottslingar sitter inlåsta.

Björn Ranelid lockade många åhörare under sin knappa timma vid mikrofonen där den ena metaforen efter den andra levererades på välkänt manér.

Folk log och småskrattade när han sa:

Artikelbild

| Emelie Schepp signerar en bok åt Kjell Svensson. Emelies make, Henrik, fanns vid hustruns sida under bok- och berättarmässan.

– Jag skriver inte särskilt bra, men jag är världens bästa talare. Jag har skapat ett eget språk. "Ranelidskan" heter det.

I ett hörn av biblioteket hade East Sweden Game parkerat ett flertal speldatorer.

Artikelbild

| Clara, Elsa och Elena höll till i hörnet där East Sweden Game hade ställt upp flera speldatorer.

– Vi är med för första gången och det är fantastiskt roligt att se när barn och ungdomar försöker lära sina föräldrar att hantera de här grejerna, sa Carolina Olsson, programansvarig.

Drygt 80 utställare deltog på mässan och arrangörerna hoppades att den skulle locka omkring 4 000 besökare.