Vid tolvtiden på lördagen lämnade Bo Johansson sitt hem för ungefär 45 minuter och när han kom tillbaka till huset i Gustad utanför Vikingstad förstod han först inte vad det var han såg.

 Det var rena förödelsen och det tog några sekunder innan jag fattade vad det var som måste ha hänt. Det här är inte kul, alltså.

Från vägen finns tydliga spår i gräset och i diket av ett fordon som kört av i hög fart. Fordonet har sen kört rakt genom en hög syrénhäck och lämnat ett stort hål efter sig och hjulspår och bilskrot på gräsmattan på andra sidan. Färden fortsatte sen genom Bos bärbuskar för att sen ta stopp mot sidan av garaget där väggen är helt intryckt.

Artikelbild

| Här tog vansinnesfärden stopp mot sidan av garaget. Bo Johanssons och hans brorson David Danielsson ser över skadorna.

– Det verkar inte ens som om föraren har bromsat, trots att den körde rakt in genom häcken.

Men någon bil fanns inte kvar. Däremot visar flera bitar bilskrot att det rör sig om ett fordon med grå lack och som möjligen fått kylarläckage. Innanför väggen förvarades virke på hyllor. Vid smällen tippade allt virke och välte mot en motorcykel.

– Jag blev först orolig över att motorcykeln skulle vara förstörd, men den ser ut att ha klarat sig ganska bra. Vi får se vad vi kan rädda av det andra som är skadat.

Bo berättar att det brukar köras väldigt snabbt på vägen utanför tomten på morgnar och på kvällar.

Artikelbild

| Bilen körde i full fart genom syrénhäcken och in på Bo Johanssons tomt innan den kraschade in i garaget.

– Jag brukar skoja och säga att "en vacker dag kommer en bil köra in genom trädgården här" – och nu har det hänt. Hade det rört sig om sjukdom så borde ju föraren ha stannat kvar, nu när denne smet så tänker jag ju att det måste ha varit någon som var påverkad.

Händelsen polisanmäldes och rubriceras som smitning från trafikolycka.

Artikelbild

| Bilen lämnade flera spår efter sig i trädgården då delar från bilen föll av efter kraschen genom häcken och sen mot husfasaden.

– Vi har beslagtagit en del föremål från platsen, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Hur stor chans är det att detta blir upppklarat?

– Det är inte helt hopplöst. Om man har tur är den skyldige en förare i närområdet. Polisen tar tacksamt emot tips från den som eventuellt sett något.

Bo Johansson hoppas att brottet kan lösas.

– Alla kan göra ett misstag och köra i diket, men att bara dra sådär... Jag vill inte tänka på vad som kunde ha hänt om jag hade varit inne i garaget när det hände eller om någon hade kommit gående eller cyklat på vägen då. Nu hoppas jag att det kan finnas någon som kan ha sett eller hört någonting. Det borde i alla fall finnas en grå bil med skador på huven som inte kan ha hunnit så långt.