Händelsen inträffade enligt åklagaren under natten till den 21 juli 2017. Männen beställde två kebabtallrikar. När maten serverades ångrade sig dock en av männen och gjorde klart att han istället ville ha kycklingkebab. Personalen gjorde klart för honom att han i så fall var tvungen att betala.

Mannens 36-årige kamrat blev upprörd och kastade sin bricka med kebabtallrik i golvet. 36-åringen slet, enligt åklagaren, även sönder en kortläsare. Tumult utbröt och enligt åklagaren tog 36-åringen ett grepp runt halsen på en av de anställda. Den anställde lyckades mota ut 36-åringen från restaurangen – och snart kom polis till platsen och kunde gripa 36-åringen. Under händelseförloppet framförde 36-åringen, enligt den stämningsansökan som nu har lämnats in till Linköpings tingsrätt, hot som gick ut på att den anställde skulle dödas om polis tillkallades.

36-åringen har nu åtalats för misshandel, övergrepp i rättssak samt skadegörelse. I förhör har den åtalade, som krävs på 6 000 kronor i skadestånd, nekat till brott.