Det är konsultfirman Liquid management i Stockholm som tillsammans med krögaren Johannes Soner genomför en femdagarsutbildning i konsten att blanda och servera drinkar och övriga drycker som kan förekomma på restauranger och uteställen.

Startskottet går den 7 maj och det är intensiva dagar med teori och praktik som väntar deltagarna, förklarar Soner.

– Det är fjärde året vi gör den här satsningen, säger han. Förra året var det cirka 25 personer som gick kursen. Omkring hälften tjejer, hälften killar.

– För de flesta väntar jobb på några av mina ställen i sommar.

– Många går också vidare till fasta anställningar.

Johannes Soner driver, genom sitt moderbolag S 8 gruppen, restaurangerna Storan, Johannes kök, 1854, Taket, Malt och Humle, Uteserveringen och Innergården.

– Just nu håller vi på med att rekrytera personal till barerna och serveringarna och det är ett omfattande arbete att täcka in alla scheman. Barskolan är ett ypperligt tillfälle för alla som är intresserade av branschen, säger han.

Som nykläckt bartender ska du kunna grunderna i att mixa drinkar och hantera alla de tekniska verktyg som följer med yrket, påtalar Soner.

– Ett trevligt bemötande och förstå hur olika drinktillbehör reagerar när du blandar dem, är en bra start för att klara jobbet.