Corren avslöjade affärerna där Luciano Petersen satt i system att backa mätarställningar på bilar för att höja värdet på dem. Vinsterna blev tiotusentals kronor per bil.

I tingsrätten dömdes han till två års fängelse, men då var bilbedrägerierna endast en del. Straffet omfattade även annan, grövre brottslighet.

Både den dömde och åklagaren överklagade. Åklagaren hävdar i sin inlaga till hovrätten att det finns utrymme för straffskärpning och hon kräver därför ett längre fängelsestraff.

Luciano Petersen å sin sida hävdar att han är oskyldig och vill frikännas. Hans advokat har yrkat på samhällstjänst om hovrätten skulle finna Luciano Petersen skyldig.

Normalt fungerar en hovrättsförhandling så att förhören som gjordes i tingsrätten spelas upp inför hovrätten. Inför den här hovrättsförhandlingen har Luciano Petersen begärt att få yttra sig inför rätten. Han vill berätta om sitt liv.

Om rätten ska tillåta att han yttrar sig beslutas av domaren under förhandlingen. Rättegången pågår onsdag, torsdag och fredag denna vecka.