Händelsen inträffade i början på juni förra året. Den 51-årige mannen satte sig nära två tonårsflickor ombord på en buss. Flickorna lade märke till att mannen tog fram sitt könsorgan – och valde då att gå fram till busschauffören för att berätta vad som hänt. Chauffören stannade vid en busshållplats och larmade polisen. 51-åringen gick fram till chauffören och bad att få lämna bussen. Detta vägrade dock chauffören att gå med på.

Under rättegången nekade 51-åringen till brott och påstod att han oavsiktligt råkade blotta könsorganet. Detta tror dock inte Linköpings tingsrätt på och kallar förklaringen för en efterhandskonstruktion. 51-åringen döms för sexuellt ofredande.

Tingsrätten dömer 51-åringen för ytterligare ett fall av sexuellt ofredande. I slutet av juli förra året dök han upp i en tillfällig sovsal under evenemanget Närcon på universitetsområdet i Linköping.

51-åringen lade sig nära en kvinna som låg och vilade i sovsalen och berörde henne.

51-åringen har nu dömts att betala 200 dagsböter på sammanlagt 18 000 kronor. Han ska även betala sammanlagt 19 000 kronor till de tre brottsoffren.