Det var den 22 december 2016 som en fönsterruta krossades i en skolbyggnad. På övervakningsbilderna kunde man se att tre personer tog sig in i byggnaden. Bilderna var dock så suddiga att det inte gick att identifiera trion. Vid inbrottet stals en spelkonsol med tillbehör till ett värde av cirka 6 000 kronor.

En polispatrull skickades till platsen och snart gjorde poliserna ett avgörande fynd: De hittade blodspår på platsen. Polisen gjorde en kontroll med Universitetssjukhuset och det visade sig att det kommit in en ung man med en sårskada i ett finger. Det visade sig vara den nu åtalade 19-åringen.

I förhör har 19-åringen nekat till att ha deltagit i inbrottet. Han säger att skadan i fingret uppkom när han skar grönsaker. Han har inte velat kommentera det faktum att polisen hittade blodspår på insidan av den sönderslagna rutan – blod som kom från 19-åringen.

19-åringen har nu åtalats för stöld. Han åtalas även för att ha ofredat sin före detta flickvän genom att dra ner henne på marken den 30 april 2016. 19-åringen, som även anklagas för att ha slagit sönder flickvännens dator vid ett annat tillfälle, har i förhör gjort vissa medgivanden.