Den 1 december 2017 bedrev polisen en spaningsinsats i ett industriområde i Hackefors i Linköping. Polisen filmade mot en container och såg att det stod flera ölflak staplade inne i utrymmet. Efter att en man köpt tre flak öl och två flaskor sprit valde polisen att slå till.

Två män, 36 och 77 år gamla, befann sig inne i containern och de greps omgående. Inne i containern hittade polisen drygt 600 liter öl, 97 liter sprit, 94 liter vin, 40 liter starkcider samt fem liter likör. Polisen fick använda ett släp för att transportera bort de beslagtagna alkoholdryckerna.

Polisen kunde senare slå fast att den arbetslösa misstänkta 36-åringen gjort tre resor till Tyskland under 2017 och då handlat sammanlagt 122 liter sprit, 150 liter vin samt 166 flak öl.

Artikelbild

| I containern hittade polisen stora mängder alkoholhaltiga drycker.

Den misstänkte 36-åringen har nu åtalats för tre fall av smuggling och ett fall av olovligt innehav av alkoholdrycker.

– Jag har tänkt sälja men inte gjort det ännu. Jag har tänkt sälja till mina nära och kära, säger 36-åringen i förhör och fortsätter:

– Jag har inte smugglat, bara köpt för eget bruk. Jag har inte sålt någon alkohol.

Även den misstänkte 77-åringen, som åtalas för olovligt innehav av alkoholdrycker, har nekat till brott.

Artikelbild

| Åklagaren har yrkat att alkoholen ska förklaras förverkad.

– Jag har kompisar som vill köpa. Jag säljer inte till några ungdomar. Jag säljer till en 93-årig herre och en dam som är 85-årsåldern. Jag ser det som en social insats, säger 77-åringen i förhör.

Inför rättegången har åklagaren kallat tre vittnen som ska intyga att de köpt alkohol av den åtalade duon.