Sedan juni har Mikkel Oster tillsammans med sin fru Stefani Hansen och deras två hästar varit på genomresa i Sverige. Med start i Jokkmokk och slut i Hässleholm vill de belysa miljöfrågan, samla skräp och samla in pengar till att bygga vattenbrunnar i Afrika. Förutom att rida genom landet springer Mikkel Oster delar av sträckan. Idén om att göra ett välgörenhetsprojekt kläcktes på en välgörenhetsgala i Göteborg tidigare i år.

– Det var en kvinna som inspirerade mig till att göra något extra än att enbart skänka pengar. Därför bestämde vi oss för att göra den här resan i syfte att prata om miljöfrågor och att människor kan göra skillnad, säger Mikkel Oster.

Med cowboyhatten på huvudet och hästarna i sitt grepp red Mikkel Oster på torsdagen från Domkyrkan och längs med Drottninggatan i Linköping. Vad gäller hästarna hade nöden ingen lag, men i övrigt gick färden lugnt till. Några människor vevade ned rutan och andra vände sig om på cykeln för att spana in de fyrbenta djuren.

Artikelbild

| The Climate Cowboy, Mikkel Oster, genomför en resa från Jokkmokk till Hässleholm på 30 dagar.

– Idag rider jag genom staden och senare i eftermiddag ska jag springa härifrån till Mjölby, där vi sedan ska övernatta. Sedan går resan vidare mot eventuellt Boxholm och sedan till Eksjö på söndag, säger han.

Att få uppbackning för sitt engagemang har varit roligast, men det har funnits utmaningar.

– I fjällen rymde hästarna från hagen och försvann upp i bergen. Det tog 27 timmar att hitta dem, säger han.