Det är Carl-Fredrik Grönhagen, vd för Mannersons Fastighets AB, som kommit överens med konstnärinnan Maria Bajt om att den gulbruna gaveln som vetter mot innegården till Babetteskafferi & bageri ska färgsättas från markplan upp till nock.

– Hon har varit här och bekantat sig med platsen och kommer att ges ett stort mått av frihet när det gäller utformningen. Givetvis ska vi lyssna med de närmaste grannarna vad de tycker. Samtidigt är det viktigt att inte inkräkta på konstnärens integritet, förklarade Grönhagen i en tidigare intervju med tidningen.

Den ursprungliga planen var att Maria Bajt som har sin bas i Berlin skulle ha kommit igång med projektet i oktober, men nu har tidschemat blivit förskjutet med omkring sex månader, uppger Carl-Fredrik Grönhagen.

Artikelbild

| Gavelfasaden som vetter mot Babettes innergård ska berikas med ett konstverk, men nu dröjer projektet till våren 2018.

– Vi har konstaterat att det blir lite för tajt innan vintern. Dessutom vill vi inte inverka på Babettes verksamhet. Då är det bättre att vänta till början av våren, säger han.

Hur konstverket exakt kommer att utformas vet inte Grönhagen.

– Jag vet att dock att Maria Bajt varit och tittat på Hospitalstorget och hämtat en del inspiration därifrån.