Varje deltagare som går genom mål brukar få en medalj men den här gången blev det inte så. De deltagare som kom i mål mot slutet fick den inte. Men de ska inte vara ledsna för det.

– Alla som inte fick sin medalj kan komma nästa vecka till Blodtappen på Storgatan och där ska de få den, säger Per Lindh, tävlingsledare från klubben IK Akele.

Hur kunde medaljerna ta slut?

– Det var många sena anmälningar och det blev många fler deltagare än vi räknade med så vi hann inte beställa, säger Per Lindh.

Trots regnet och kylan blev årets Blodomlopp en riktig folkfest med rekordmånga deltagare på Stångebrofältet och många glada miner. Nicolaikören från Tannefors hade med två lag.

– Vi sjunger varje måndag men det är roligt att göra något annat tillsammans. Det är skönt att komma ut och röra på sig, säger Ylva Rönnmark.

Personalen på Lillgårdskolan tycker också att det är viktigt att röra på sig för att hålla sig frisk. Därför har de bildat Atheles, skolans friskvårdsklubb. De kom med fyra lag till Stångebrofältet.

Artikelbild

| Lillgårdskolans personal motionerar gärna och ofta. Hugo Toll, killen längst till höger, tillhör dock inte personalen.

– Vi hoppas att budskapet att man måste röra på sig också ska sprida sig till alla barn. Det är jätteroligt att vara med här och vi har flera blodgivare i våra lag, säger Jens Svensson, fritidspedagog från Lillgårdskolan.

Men alla på Stångebrofältet deltog inte i loppet. Ida Sundberg med döttrana Klara, snart 3 år och Wilma, 3 månader var supportar till Martin Sundberg, som jobbar på Industrikompetens. Det var hans första Blodomlopp och han skulle springa 10 kilometer.

Artikelbild

| Ge blod. Sandra Torsén och Hamni Shadi på Blodtappen tog emot intresseanmälningar från blivande blodgivare.

Har du funderat på att bli blodgivare?

– Ja, det har jag verkligen.

Artikelbild

| Redo. Wilhelm Björlund och Pasi Nilsson gör sig redo för starten.

Efter att Corren har ställt den frågan till Martin Sundberg anser han att det är sluttänkt och han anmäler sig snart som blodgivare.

Sandra Torsén och Hamni Shadi på Blodtappen tog emot intresseanmälningar från blivande blodgivare utanför blodbussen. Flera har hunnit anmäla intresse men regnet påverkar en sådan aktivitet.

Artikelbild

| Skönt att vara ute. Ylva Rönnmark, Lilian Sjögren, Eva Lill Pettersson, helena Tornroos, Therese Dijkh, Åsa Lindgren och Charlotte Angelhoff sjunger tillsammans på måndagar och gillar att röra på sig.

– Av någon anledning hittar färre till oss när det regnar. Men vi hoppas på flera anmälningar under kvällen. Det är viktigt att bli blodgivare. Utan blod inget liv, säger Hamin Shadi.

Blodomloppet arrangerades i år för 20:e gången. I 10-kilometersklassen vann Abraham Adhanom och Lisa Ring medan Fredrik Johansson och Kerstin Axelsson var vinnare i 5-kilometersklassen.