– Vi är lite försiktiga och blygsamma i Sverige. Jag har varit med några gånger och byggt upp verksamheter och då har vi kommit till typ 20 anställda och så har det tagit stopp. Därför tänker vi stort från början med Mindroad, säger vd Åsa Detterfelt.

Än så länge har satsningen betalat sig, idag har bolaget 35 anställda och växer med en anställd i månaden. Inspirationen att växa snabbt har Åsa hämtat i Kina, där hon jobbade 2012–2013.

– Konkurrenterna vi hade i Kina hade efter ett par år 200 000 anställda, så när jag kom hem därifrån kändes målet 400 anställda naturligt. Säger man 400 personer till sig själv och alla andra så påverkar det alla våra dagliga beslut, vi tänker att vi är inne på en resa. Vi bygger en organisation som kan hantera en större verksamhet.

Artikelbild

| Åsa Detterfelt tror på en framtid i Kina för sitt företag Mindroad. ”På sikt kommer vi säkert ha anställda i Kina, det är där vi kommer se den stora utvecklingen”, säger hon i veckans Onsdagsintervjun.

Mindroad är ett ingenjörsbolag som jobbar med mjukvaru- och applikationsutveckling och undervisning. Moderbolaget finns i Mjärdevi men företaget har också kontor i Jönköping och Stockholm, och snart även i Göteborg.

Vad har varit framgångsfaktorn för att kunna växa så starkt?

– Affären först, sedan organisationen. Då går det fortare och kostar mindre pengar. Att ha rätt kostym för verksamheten. En slimmad organisation, vilket innebär att man har lite mer att göra än man hinner med.

– Inga lån. Vi har inte tagit en krona i extern finansiering. Vi rättar munnen efter matsäcken. Får man en massa pengar är det lätt att man bygger sånt man inte har råd med. Jag var med i IT-bubblan och såg hur företag fick in jättemycket pengar och sen när IT-bubblan sprack var allt borta. Då stod de där med sina kaffemaskiner för 50 000 kronor men ingen verksamhet. Det lärde jag mig mycket av. Det är därför ni fick kaffe från en vanlig kaffebryggare. Men vi är generösa mot anställda och partners, dem delar vi vinsten med.

Artikelbild

| ”Vi har inte tagit en krona i extern finansiering”, berättar Åsa Detterfelt för Christer Kustvik.

– Sedan gör vi det vi är duktiga på och hyr in andra kompetenser. Som IT-service och ekonomi.

Så vad är ni duktiga på?

– Vi jobbar med fem fokusområden. Lönsamhet, tillväxt, trivsel, renommé och strukturkapital.

Ge exempel på strukturkapital!

– Det är det i organisationen som inte är kopplat till personer. Vi jobbar hela tiden med att utveckla det. Processer, rutiner, mallar, avtal och verktyg. Har du för lite av det gör det ont överallt och har du för mycket så är det en belastning.

Beskriv er verksamhet.

– Vi är ett ingenjörsbolag med fokus på mjukvaran. Vi erbjuder kompetens inom mjukvaruutveckling i form av utbildningar och konsulttjänster och vi kan ta helhetsåtaganden att utveckla våra kunders mjukvara. Så vi gör de roliga delarna av utveckling, ingenjörsjobbet, så får andra sköta det övriga.

Åsa Detterfelt växte upp i Eksjö, kom till Östergötland som LiU-student 1986 och började jobba på Mjärdevi 2000. Idag bor hon med sin familj i Ljungsbro. Av allt hon gjort är det Kinasejouren som gjort störst intryck. Mindroad hjälper idag svenska företag att etablera sig i Kina och Åsa tror på en stor framtid österut för sitt företag.

– På sikt kommer vi säkert ha anställda i Kina, det är där vi kommer se den stora utvecklingen.

Vad utmärker Kina i affärer?

– Det är nästan bara relationer. Har man rätt relationer kan man göra vad som helst. I Sverige handlar mycket om fakta, relationer glöms nästan bort. I Kina äter man först, sedan framåt midnatt börjar man prata affärer.

Den dagen ni har kontor i Kina, blir det en dyr kaffemaskin här på Linköpingskontoret då?

– Haha, nej jag tror vi fortsätter med kaffebryggaren även då. Den är ett sätt att visa att vi håller efter kostnaderna. Kvalitén är det viktiga för oss så det avgörande är att den gör gott kaffe.