När Christian Myrinder åkte hem från jobbet i onsdags kväll saknades bara tre av omkring hundra fönsterrutor på Ådalagatan 4, resten hade firman hunnit sätta tillbaka i dagarna. Men nu - strax efter att han och kollegan Christian Åkerberg kånkat in på de sista rutorna - kommer de ut med nya.

– Det dök upp lite fler trasiga rutor som vi inte hittat innan och det visade sig att det är en lägenhet vi inte ens varit inne i. Stångåstaden har fått tag på de flesta hyresgästerna, men vi kan såklart inte bara gå in i lägenheter utan tillstånd, säger Christian Myrinder, glasmästare.

Tannefors glas är en av flera glasmästare som kallades in efter explosionen förra veckan. De blev i sin tur tvungna att ringa in support från Motala och Vadstena för att klara av uppgiften.

Artikelbild

| – Vi har fått släppa allt annat senaste veckan, men folk är väldigt förstående, säger Christian Myrinder (t.h.). Här med kollegan Christian Åkerberg.

– Det känsliga de första dagarna var att vi inte visste i vilket skick huset var, det ramlade ner saker från fasader och balkonger. Men relativt snabbt förstod vi att det bara var fönsterrutor på 4B som skadats, säger Christian Myriander.

Från Stångåstadens sida har kravet varit att man ska bli klar så snart som möjligt för att hyresgästerna ska slippa leva i mörker. Som många andra uttrycker Christian Myrinder en tacksamhet över hur väl samarbetet mellan olika aktörer fungerat senaste veckan.

– Jag har aldrig varit med om en sån krissituation förut och inte heller en sån samhörighet. Alla släpper allt och gör vad man kan.