Domstolen i Wien dömde på torsdagen den 17-åriga flickan från Skäggetorp i Linköping för delaktighet i terrororganisation. Hon får en månads fängelse och elva månaders villkorlig dom och släpps redan idag efter att ha suttit häktad sedan i december.

– Det här har varit den värsta tiden i mitt liv. Nu vill jag bara åka hem, säger flickan till Dagens Nyheter efter domen.

Hon har hela tiden förnekat brott, och hennes advokat har hävdat att det inte är brottsligt att sympatisera med IS. Rätten anser dock att det är bevisat att flickan var på väg till Syrien för att ansluta sig till terroristverksamhet.

I mobilen har polisen hittat bilder på IS-avrättningar och IS-förhärligande chattar där flickan hyllat terrordåden i Paris.

– Jag kommer aldrig mer spara sådana här bilder och prata med sådana här människor. Det har gett mig så mycket problem, säger 17-åringen till DN.

Flickans familj är på plats i Wien, och de kommer inom kort att resa hem till Sverige. I Linköping tar socialtjänsten emot. Flickans pappa har sagt att hon ska in på ett behandlingshem, och att familjen förmodligen måste flytta ifrån Linköping och börja om någon annanstans efter uppmärksamheten.