Det är andra året i rad som priset "Årets mamma" ska delas ut på Mammagalan på mors dag på söndag. Galan anordnas till förmån för Läkarmissionen och de pengar som samlas in går till organisationens arbete runt om i världen.

En av de nominerade är Paulina Bengtsson som blev utsatt för grova sexuella övergrepp och trakasserier som ung. Idag driver hon den betydelsefulla verksamheten Novahuset. En organisation som hjälper utsatta människor på olika sätt och föreläser runt om i landet.

– Det är såklart en ära att bli nominerad. Det är inte bara jag som är nominerad utan hela verksamheten. Arbetet vi gör är särskilt viktigt eftersom vi lyfter frågan och tar plats. Att vi syns och inte tystas, säger Paulina Bengtsson.

Hennes arbete vänder sig till alla som på något sätt blivit utsatta, och hon uttrycker hur viktigt det är att dessa frågor prioriteras och lyfts i samhället. Hon arbetar mycket förebyggande för att föräldrar ska våga prata och våga fråga kring det svåra. Hon säger att som mamma är det viktigt att se barnen och vara en förebild. Att ge dem de bästa förutsättningarna för att bli bra människor.

– Min egen mamma har betytt massor för mig. Trygghet, kärlek och att våga visa känslor. Allas lika värde är något som alltid varit viktigt när jag växte upp. Det är något jag vill ge vidare till mina egna barn.