För fjärde året i rad anordnas Culture camp av Stångåstaden tillsammans med Folkuniversitet, KFUM och Östergötlands museum. En vecka varje vinter får ungdomar prova på dans, teater, DJ-skola, konst och design.

– Vi kände att vi ville nå de lite lugnare barnen. Det finns jättemycket sportevent för ungdomar, men alla gillar inte sport, säger Karin Brinkby, Stångåstaden.

För att locka fler killar lade de till DJ-skolan det andra året och det blev populärt bland alla.

Artikelbild

| Joanne Hoffsten, konstnär och lärare på Culture Camp, blir inspirerad av ungdomarnas fantasi.

– Det är kul men svårt. DJ-läraren är rolig och snäll. Man förstår vad han menar, säger Sarah Österlind.

Hon tycker annars att konsten är roligast. Hon är här för tredje året i rad och den här gången fick hon även med sig sin lillebror Kasper.

I ateljén hittar vi allt från nya tolkningar av Disney-figurer, landskap och hjärtekrossade figurer.

– Jag försöker uppmuntra och utmana dem. Jag längtar till detta varje år, säger Joanne Hoffsten, konstnär och lärare.

Artikelbild

| Ester Axelsson, Lovisa Hällgren och Alice Falebrand jobbar tillsammans. "Vi kanske inte skulle ha på oss det här själva, men det är roligt."

På ovanvåningen sitter Celine Forsman och syr fuskpäls på en röd kavaj. Hon ska gå på Närcon i februari och behövde en utklädnad.

– Jag har funderat ett tag på att designa kläder och hade några idéer. Jag blev chockad när jag hittade kavajen. Den var perfekt för utklädnaden som Latvia, en anime-karaktär, säger Celine Forsman.

Artikelbild

| Celine Forsman, 13, håller på med en utklädnad. "Det är en fin karaktär som hamnat i en svår situation men lyckas ändå."

Intresset för Culture camp har ökat för varje år.

– Kanske inte så mycket som vi hoppats på men om tio år ser jag framför mig att vi är på Linköpings Konsert och kongress, säger Karin Brinkby.