Polisen kan inte utesluta att mannen som den 19 oktober 2004 mördade åttaårige Mohammed Ammouri och 56-åriga Anna-Lena Svenson på Åsgatan är död. Polisen säkrade gärningsmannens dna-profil efter dådet och trots att det har gått snart tolv år är fallet fortfarande ouppklarat.

Det är sedan tidigare känt att polisen i ansträngningarna att hitta den skyldige har kontaktat anhöriga till avlidna män för att ta dna-prov. Aftonbladet rapporterar dock att ett försök att nå anhöriga via brev inte slog väl ut. Brevet riktade sig till ett urval av anhöriga till män som begått självmord. En kvinna, vars son omkom i en motorcykelolycka 2005, fick brevet.

– Jag är fortfarande i chock över min sons död och när det här damp ner så blev jag alldeles kall. Jag grät något fruktansvärt. I brevet skrev polisen att min son tagit sitt liv, men han dog i en olycka och hade heller inga kopplingar till Linköping, säger kvinnan till Aftonbladet.

Polisen har bett om ursäkt för det inträffade och har valt att ändra arbetssätt.

– Vi har bytt strategi nu och ringer istället. Det är väldigt känsligt, det här är ju människor som genomgått ett trauma, och vi försöker att gå så varligt fram vi kan, säger polisens förundersökningsledare Jan Staaf till kvällstidningen.

LÄS MER: Utredningen går framåt