Elever vill sprida en bra bild av nollning

Pannkaksrace, hinderbana och musikquiz var bland de tävlingar som hölls på Berzeliusskolan under fredagskvällen i samband med skolans event, Utmaningen.

Oscar Hägg går andra året på Berzeliusskolan.

Oscar Hägg går andra året på Berzeliusskolan.

Foto: Erika Landt

Linköpings kommun2019-11-18 16:30

Utmaningen är en fortsättning på Berzeliusskolans nollning och består av flera tävlingar. Tanken är att ettorna ska återförenas med sina faddrar från nollningen och tävla klass mot klass. 

Det är andra året i rad som eventet hålls på skolan och Oscar Hägg, vice ordförande för elevkåren på gymnasieskolan, hoppas på att det blir en tradition. Grunden till Utmaningen, säger han, är att de vill visa att man kan ha en nollning utan att det blir stökigt. 

– Här har vi lyckats med nollningen. Det är en av de stora anledningarna, att visa att det kan gå bra med nollningen, säger Oscar Hägg.

Runt om i korridorerna springer elever och på borden står det läsk och godis. Vid en av tävlingarna, pannkaksracet, fixades det varma pannkakor i ett klassrum som skulle ätas av två ettor från olika klasser. Under tiden hejade resterande del av klasserna på tillsammans med faddrarna.

En trea som ställt upp som fadder i år är Fadder Krösus, som han kallas under nollningsammanhang. Han säger att en anledning till att de har tävlingar, där ettor och treor samarbetar, är att ettorna ska lära känna fler på skolan.

Som fadder har han följt sin tilldelade klass under hela kvällen. 

– Jag har hjälpt min klass och hejat på dem.  

När alla tävlingar genomförts samlades alla klasser och det korades en vinnare. Den vinnande klassen fick en kväll på laserdome. På samlingen spelade även orkestern Bonnkapälle.  

Under nollningen får faddrarna andra namn. På bilden står Fadder Krösus, som spenderade kvällen med att heja på sin klass.
Under nollningen får faddrarna andra namn. På bilden står Fadder Krösus, som spenderade kvällen med att heja på sin klass.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!