Tillsammans med sin hustru Marie har Tomas Andersson drivit Hagalunds festvåning sedan 1992.

Men nu är det slut. Fastigheten är såld till företaget Industrikompetens och nu ska det bli kontor där det har festats och serverats mat ända sedan underofficerarna flyttade ut 1961, först som officersmäss och sedan som festvåning för privatpersoner.

Blandade känslor
Artikelbild

- Det är blandade känslor, vemodigt men ändå skönt. Vi orkade inte längre och då var det här det enda alternativet. Därför säljer vi allt, säger Tomas Andersson som i fortsättningen kommer koncentrera sig på att driva restaurang Goliat i Tannefors.

Därför anordnades en auktion i lördags i huset på Djurgårdsgatan i Linköping Lampetter, bestick, prydnadssaker, soffor, bord och läskkylar är bara några av de 400 saker som gick under klubban.

Man hittar alltid nåt

Cirka tvåhundra personer besökte auktionen. De flesta var på jakt efter fynd.

Artikelbild

- Auktioner är jättekul. Vi är några som åker tillsammans så fort vi får tillfälle. Vi är inte ute efter något speciellt utan hoppas hitta något intressant, säger Anna S Johansson och får medhåll av sina vänner medan de ivrigt undersöker en stor hög med linneservetter.

- Hemmet är fullt, men man kan nästan alltid hitta något som man behöver. Det är underligt, säger Margareta Johansson och skrattar.

Andra hade mer uttalade mål.

- När vi besökte Slottsboden i Stockholm blev jag förtjust i ett par bordslampor som var mycket vackra. Jag vill köpa likadana och hade hoppats att de skulle finnas här, men det verkar inte så. I stället har jag blivit lite intresserad av en Emma- fåtölj i gott skick. Om priset är rätt kanske vi köper den, säger Monica Karlsson som var där tillsammans med maken Sören.