På bara två veckor har en gemensam styrka på närmare 130 personer, bestående av anställda och volontärer, hjälpts åt att bygga upp den nya, 5 000 kvadratmeter stora second hand-butiken på Attorpsgatan i Linköping.

– Vi kommer att fortsätta utveckla butiken, helt färdiga blir vi nog först i höst, säger Anneli Cronstrand, butikschef.

Hjärta till hjärta är en ideell verksamhet som ger ekonomiskt och materiellt bistånd till främst östeuropeiska länder som Lettland, Bulgarien och Rumänien. Varje vecka körs lastbilar med kläder och saker till länder som behöver, allt detta tack vare de som engagerar sig och de som lämnar in gåvor.

Artikelbild

| Även om lagret är stort har var sak fått sin plats och ordning råder.

– Det här bygger på folks generositet och vi har ett fantastiskt tillflöde, säger Anders Holmefur, direktor för butiken.

Bland de gåvor som lämnats in kan soffor i barockstil, spel med hästtema och glas från Kosta Boda nämnas. Bland de mer ovanliga gåvorna återfinns 600 meter bokhyllor som har skänkts från Linköpings universitet.

– Det är lika spännande varje gång man öppnar en kartong eller påse. Jag tycker fortfarande det efter alla år, säger Anneli Cronstrand.

Dagens premiär är av en blygsam art där ett band kommer att klippas och en pianist kommer att spela. Mer firande blir det i stället i höst.

Artikelbild

| Anneli Cronstrand och Anders Holmefur visar varuinlämningen där de som vill kan lämna in gåvor.

– Nu har vi haft mycket fokus på att få klart butiken. I höst blir det mer klang och jubel, säger Anders Holmefur.

Satsningen med den nya lokalen diskuterades fram och tillbaka innan beslutet togs. Intresset för second hand är dock fortsatt stort och flytten blev av.

Artikelbild

| I butiken kan du fynda allt från skor till spel och microvågsugnar.

– Man tycker kanske att intresset borde dala, men vi märker inte av det. Det verkar ligga i mångas intresse att fynda, säger Anneli Cronstrand.

Efter den stora invigningen i höst kan ännu en milstolpe skymtas i den nära framtiden.

Artikelbild

| Det finns mycket att fynda i butiken.

– Nästa år blir det 25 årsjubileum så det här är en etapp på vägen, säger Anders Holmefur.