Hjärta till hjärta har fått mycket uppmärksamhet för sitt arbete med att stötta tiggande EU-migranter i deras hemländer. Nu har en rad organisationer kontaktat dem för att erbjuda sin hjälp. Östergötlands biodlarförening vill hjälpa till att utveckla binäringen och kanske kan verksamheten komma igång redan i vår. I Rumänien finns en tradition att framställa akaciahonung, och det är den traditionen man vill utveckla.

Vision for all vill erbjuda synundersökningar och begagnade glasögon till fattiga. Man är redan igång med att organisera en resa till de områden där Hjärta till hjärta arbetar.

Internationella medicinska programmet, IMP, under ledning av Åke Björn, vill starta ett folkhälsoprojekt i Rumänien i samarbete med Hjärta till hjärta.

Men det mest otippade bidraget kommer från X-Cons, en organisation för före detta kriminella och drogmissbrukare.

– Deras lokalavdelning i Örebro hörde av sig och ville göra en insats för de fattiga i Rumänien, berättar Hjärta till hjärtas direktor Ander Holmefur.

– X-Cons var mycket seriösa och vi hade en bra diskussion om olika idéer. Det slutar troligen med att de att de kommer att bygga en lekplats i anslutning till ett projekt för fattiga, romska barn.

Även Lions har visat intresse för att hjälpa till. På Hjärta till hjärta vill man agera snabbt för att få igång projekten och Rickard Klerfors, ansvarig för projekten i Rumänien, åker dit i dag för att organisera verksamheterna tillsammans med lokala samarbetspartners.