Familjeföretaget från Linköping firar 50 år

För 50 år sedan startades Åhmans traktorcentrum i Linköping. Det firades under fredagen i Kåparp, där allt började.

Magnus Åhman, till höger, med borgmästare Lars Vikinge som höll tal under firandet.

Magnus Åhman, till höger, med borgmästare Lars Vikinge som höll tal under firandet.

Foto: Maja Kullered

Linköpings kommun2019-11-08 21:30

Den riktiga födelsedagen var den första november. Då var det 50 år sedan Lennart Åhman och två kollegor startade Åhmans traktorcentrum i Linköping. 

– Vi firade lite internt med personalen på födelsedagen. Men den här veckan har vi firat tillsammans med kunderna på fem av våra anläggningar, en varje dag, säger Magnus Åhman, Lennart Åhmans barnbarn och familjeföretagets vd. 

Sista stället för firande är alltså Linköping, på fredagen, där huvudkontoret finns. Där jobbar idag runt 25 personer, medan företaget totalt har 50 anställda. 

På 50 år har mycket hänt. I början fanns företaget bara i Linköping, i lokalen i Kåparp som från början var en ladugård. Men 1985 utvidgades det till Skänninge, och sedan har flera ställen i Östergötland och Småland följt. 

– Men det är inte bara att företaget har vuxit, utan det är även på tekniksidan som saker har förändrats. Allt har blivit mer uppkopplat och vi säljer mer av ett helhetskoncept.

Magnus Åhman berättar att de bjudit in alla sina kunder till veckans firanden.

– Vi har fått in runt 300 anmälningar till idag. Det blir bland annat lite bubbel, ett tal av borgmästaren, och så bjuder vi på mat.

Jubileet har även firats genom att motorcentralen i Rydsnäs förvärvades, och genom att börja bygga en ny verkstad i Skänninge.

– Det är roligt att satsa lite, säger Magnus Åhman. Det har varit en trevlig vecka, vi har fått träffa flera hundra av våra kunder och alla har varit nöjda och glada. Så det känns jätteroligt att fira 50 år. 

Magnus Åhman tog över vd-rollen från pappa Leif Åhman år 2014.
Magnus Åhman tog över vd-rollen från pappa Leif Åhman år 2014.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!