Det blev en minst sagt flygande start för motorentusiasten Frasse Franssons torsdagsträffar. Med över 600 bilar och cirka 4000 besökare slog premiären på flygvapenmuseum nytt rekord, med råge.

– Det är folk från Katrineholm, Nyköping, Smålandskanten, Eksjö och Örebro. De kommer långa vägar. Om man tittar på inbjudan till det här eventet så har den spridits till nästan 10 000 personer. Det var 480 någonting som hade klickat i att de skulle komma men sen var det 980 som skrev kanske – och de verkar ju faktiskt vara här allihop, säger träffgeneralen Frasse Fransson.

Redan på bron över motorvägen började bilkön som sakta ringlade sig in mot Malmslätt. I dikesrenen stod flera havererade bilar och kylde ner överhettade gamla motorer.

Artikelbild

| Rattar. Stora och små besökare kom till nypremiären. Joel Witalis, 6 år får provratta en minutiöst renoverade buss.

– Med facit i hand så kan jag säga att vi inte har hittat formen riktigt än vad gäller hur man parkerar bilar. I alla fall inte 600 bilar och fler på väg in. Men logistiken fungerar bra och man kan se att folk faktiskt går in i museet, menar Frasse Fransson.

Även museichefen Mikael Parr är överväldigad av anstormningen.

– Det är helt otroligt! Jag trodde aldrig att det skulle komma såhär många.

Frasse som hållit i otaliga träffar är säker på att det är ett nytt rekord.

Artikelbild

| Välkomna! Träffgeneralen Frasse Fransson.

– Snålt räknat så tror jag att det är 600 bilar här och ungefär 4 000 besökare. Tittar man på besöksparkeringen så är det fullt nästan och den rymmer 1 200 bilar. Med tränat öga skulle jag uppskatta publiken till 4 000.

Nu blickar arrangörerna framåt. Resten av sommaren är planerad och precis som vanligt är det varje torsdag fram till slutet av september. Oavsett om det är solsken eller snöar på tvären.