I två månader har det byggts och fejats på Flygvapenmuseum i Malmslätt. Det är den nya utställningen "Kalla kriget – epilog" som snart ska öppnas upp för allmänheten.

– Vi håller på med det sista just nu, vi har bara några skyltar till som ska sättas upp, säger Åsa Johansson, marknadskommunikatör på Flygvapenmuseum.

"Kalla kriget – epilog" är en fortsättning på den redan existerande utställningen om Kalla kriget och kommer att vara en permanent del av museet. Det som får ge plats för det nya är utställningen om Första världskriget som har visats sedan 2014.

I oktober förra året placerades ett Gripen-plan inne i utställningssalen som den nya utställningen är byggd runt. Fokus kommer bland annat att ligga på övergången mellan analog och digital teknik.

– Vi har också ett spel liknande "Flappy bird", fast med flygplan förstås, säger Åsa Johansson.

Invigningen inleds klockan 13 på söndag med ett tal av Museichefen Mikael Parr. Därefter följer underhållning i form av musik från Hemvärnets musikkår och teater av teatersällskapet Teater Rekyl. Speciellt inbjuden är också den förre piloten Stig Holmström, som var den förste att flyga Jas 39 Gripen, för på dagen 30 år sedan. Holmström kommer också att delta i en föreläsning om Gripens historia.

I utställningen finns också en replika av Berlinmuren som har skapats av Linköpingskonstnären Adrian Pettersson.