Det var den 27 mars förra året som händelsen inträffade. En brevbärare skulle dela ut post i Berga när hon såg att två pojkar i tonåren tycktes följa efter henne. När brevbäraren tillfälligt lämnade sin eldrivna postbil utanför en trappuppgång på Luftvärnsgatan passade tonåringarna på. Brevbäraren såg när de åkte i väg med postbilen. Brevbäraren sprang ut på gården – men det var för sent.

Polisen larmades och den stulna postbilen hittades senare parkerad vid en tunnel på Kanngatan i Vidingsjö. De bägge biltjuvarna fanns dock inte kvar på platsen. I ett skogsområde i närheten hittades flera paket som stulits från postbilen. En del av paketen var öppnade.

Under tiden letade brevbäraren och hennes chef efter de skyldiga. När de befann sig i närheten av Berga centrum fick de syn på de bägge gärningsmännen. En polispatrull var snabbt på plats och tog upp jakten på de flyende tonåringarna. Brevbäraren följde med i polisbilen och utbrast snart:

Artikelbild

| Stulen. En 17-årig pojke har nu åtalats för inblandning i stölden av postbilen.

– Där är de, det är dom. Det var de som tog min postbil.

Polisen lyckades gripa en av de två skyldiga. Det rörde sig om en 17-årig pojke som nu har åtalats för tillgrepp av fortskaffningsmedel och stöld. I förhör har 17-åringen erkänt att han deltog i stölden av postbilen, men han förnekar att han stal några paket.

– Jag har kört runt lite med den (postbilen).

När han i förhör fick frågan om anledningen till bilstölden svarade han:

– Jag ville ha roligt och köra runt lite.

17-åringen åtalas även för att ha deltagit i en misshandel den 26 januari förra året. Han nekar till brottet.