Frias för sexuellt ofredande på dansgolv

Den 49-årige mannen åtalades för att ha antastat en kvinna på dansgolvet på en nattklubb i Linköping. Men nu har mannen friats av en oenig tingsrätt.

Den 49-årige mannen åtalades för att ha tagit en kvinna på brösten på en nattklubb på Ågatan. Men nu har mannen friatas av tingsrätten.

Den 49-årige mannen åtalades för att ha tagit en kvinna på brösten på en nattklubb på Ågatan. Men nu har mannen friatas av tingsrätten.

Foto: Arkivbilder

Linköpings kommun2019-11-21 05:00

Händelsen inträffade den 9 september förra året på en nattklubb på Ågatan. En kvinna i 20-årsåldern befann sig på dansgolvet när en man närmade sig bakifrån och tog henne på brösten. Kvinnan blev rädd och chockad och bad sin sambo om hjälp. Gärningsmannen tafsade dock på kvinnan ännu en gång innan sambon och vakter på nattklubben hann ingripa. En 49-åring man pekades ut som den skyldige och överlämnades till polisen. 

49-åringen åtalades för sexuellt ofredande och ställdes, på grund av sin bostadsort, inför rätta i Vänersborgs tingsrätt. Under rättegången nekade han bestämt till brott. Han medgav visserligen att han befann sig på nattklubben den aktuella kvällen men menade att han utan anledning blev omhändertagen. 

En oenig tingsrätt har nu valt att frikänna 49-åringen. Tingsrätten konstaterar att händelsen ägde rum i dunkel belysning och på ett dansgolv fullt med gäster. De inblandade personerna var påverkade av alkohol. Domstolen anser även att det är en brist i utredningen att vakterna som var inblandade i händelsen inte har förhörts. Slutsatsen är att det inte är bevisat att det var 49-åringen som tafsade på kvinnan. 

Två av rättens ledamöter – två nämndemän – ansåg dock att bevisningen mot 49-åringen var övertygande. Enligt nämndemännen finns det inget som tyder på att kvinnan och hennes sambo skulle ha pekat ut fel gärningsman. 

Nämndemännen ville döma mannen för sexuellt ofredande och bestämma straffet till 80 dagsböter.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!