Väderleksrapporten säger att det ska vara molnigt och 34 grader varmt i Dubai i början på veckan. Då inleds också Dubai International Ice Hockey Tournament 2019. Ishockeylaget Nordic Kings från Linköping är med.

– Det är ett äventyr. Turneringen är inte till för spelare som är aktiva nu längre, dock finns det mängder av KHL och före detta NHL-spelare med på plats. Jag var där förra året med Swedish Vikings från Stockholm och tittade. Men nu ska jag lira med vårt egna nykomponerade lag, säger lagets general manager, Tony Aronsson.

Spelarna i laget har främst mötts på olika ispass i Östergötland. Vissa har spelat seriespel i division fyra, några är studenter från universitetet och alla känner inte varandra. De är tolv spelare som ska göra det tillsammans och det kommer inte att bli lätt, alla har inte spelat hockey förut.

Artikelbild

| Viktor Helsing, Johan Gille, Daniel Lundin, Adam Zollner samt Tony Aronsson åker under måndagen till Dubai med Nordic Kings.

– Det blir en upplevelse att lira mitt i öknen. Sen kommer vi att hänga med Swedish Vikings, dit fick man ansöka om att vara med, 500 personer sökte. De har visst fyra olika lag med på olika nivåer i turneringen, tror Tony.

Turneringen är 25 år gammal och det är bara inbjudna lag som får komma och spela. Lagen delas in i fyra grupper beroende på hur bra spelarna är. Den högsta gruppen är gamla proffs. På grund av några återbud kommer Linköpingslaget att spela mot de bästa och SHL-spelare som Andreas Holmqvist med ett förflutet i LHC.