Den 11 april sänds det första programmet, då de nio kandidaterna presenteras. Sedan hoppas Andreas att breven ska ramla in i en strid ström till programledare Linda Lindorff.

34-årige Andreas driver en mjölkgård med drygt 200 djur och två anställda i Ydre. Goda vänner skickade in honom som kandidat till programmet.

Hur reagerade du?

– Jag har haft som en princip att "så ska man väl inte behöva göra", men nu är ju alla vänner stadgade så det börjar bli dags för mig också.

Hur var den första inspelningen?

– Ha ha. Ja du, där ska man sitta i halmen, le och ha en kalv i knät samtidigt som man ska beskriva hur det känns att vara kär. Inte jätteenkelt direkt. Tv-teamet var lite luriga och sa "säg så här, det låter bra".

Är du nervös?

– Nej, jag har inte funderat så mycket utan tar det som det kommer. Ju mer avslappnad jag är desto mer av mig själv kommer fram i rutan. Jag ser mer den där veckan som den första semestern på evigheter, men visst längtar jag efter kärlek. Självklart.

Du jobbar ofta 04–22. Hinner du med någon fru?

– Det går inte att ställa om blixtsnabbt, men jag är beredd på en långsiktig förändring. Låt oss säga att det tar ett halvår att ställa om verksamheten. Just nu jobbar jag så mycket för att inget annat pockar på uppmärksamhet. Jobb, hobby och fritid går ihop.

Hur engagerad är du i Missionskyrkan?

– Jag är där så mycket jag hinner, är tonårsledare, deltar i kören och spelar. Det är viktigt att min blivande fru har en god relation till kyrkan. Det blir krångligt om hon är ateist, eftersom mycket av min värdegrund vilar i den kristna tron.

Vill du att en blivande fru också ska jobba på gården?

– Hon får göra precis vad hon vill, men självklart underlättas vårt gemensamma liv om vi ska bort och hon då kan hjälpa mig att bli klar tidigare. Hon behöver inte tycka att det är skitkul att mjölka, men bör förstås tycka om kor och landet.

Har du någon strategi om du blir en av de utvalda som TV4 ska följa?

– Ja, jag ska lägga mycket energi på själva breven. Där går att utläsa mycket. Vilken stil hon har, om hon kan vara självironisk och har distans till sig själv. Jag vill absolut inte få hit någon som är tråkig! Humor är A och O. Åldern däremot är mindre viktigt. Huvudsaken är att vi är på samma mentala nivå.

Finns det en föreställning om att troende människor är tråkiga?

– O ja. Jag kan dra mig för att berätta om min tro eftersom många människor stämplar en som trist då. Det är lätt att bli uträknad bara av att man till exempel inte dricker alkohol.