Med lånade pengar av mamma och pappa har Felicia Uhre utbildat sig till hundfrisör.

– Jag har pluggat i Vimmerby, en vecka i månaden under ett års tid. Jag har bara några dagar kvar av kursen, sedan blir jag diplomerad, säger Felicia som nyligen öppnat salong på Westmansgatan i Linköping.

Det mesta går i rosa som är en favoritfärg.

Artikelbild

| 20-åriga Felicia Uhre har startat egen klippsalong för hundar på Westmansgatan i Linköping. Första kunden, blandrasjycken Kajsa.

Två klippstationer, trimmers, saxar, fönapparater i olika storlekar och ett särskilt rum där jyckarna badas, efter att gått igenom den första grovklippningen.

– Jag delar upp det på det sättet. Behandlingen avslutas med att jag finklipper dem. Det blir bäst då, säger Felicia som efter att ha hyrt en plats hos en annan i branschen bestämde sig för att starta eget.

Det är en dröm som gått i uppfyllelse, menar den unga hundfrisören.

– Jag har världens bästa jobb. Att äga en hund är som att ha ett omänskligt barn. De busar och ställer till med småhyss mest hela tiden, säger Felicia och berättar bakgrunden till yrkesvalet:

Artikelbild

| Efter den första grovklippningen och stunden i badkaret blåser Felicia Uhre pälsen med hårfönen.

– Jag hade en långhårig hund för några år sedan och bestämde mig för att köpa en trimmer och klippa den. Efterhand blev det mer klippgrejer och till slut var jag fast. Helsåld, skulle man kunna säga.

Blandrashunden Kajsa var första kunden på Westmansgatan.

Artikelbild

| Att få pälsen och klorna klippta är kanske inte alla hundars favorit, men det är sådant som måste göras.

Klipptiden och stunden i badkaret landade på omkring två timmar.

– Jag räknar med att klara av mellan två och fyra hundar per dag. Det hänger förstås på hur långhåriga de är. Jag är noga och vill göra ett så bra jobb som möjligt, förklarar Felicia och blåser liv i fönen för att fixa det sista med Kajsas huvud.