11 november är Chokladens dag i Sverige. Då ska det vara fritt fram att äta så mycket choklad som möjligt, bjuda på så mycket choklad som möjligt och i största allmänhet frossa ohämmat.

Möjligen är denna temadag officiellt bara en svensk tradition, det skriver Temadagar.se på sin hemsida där varenda tänkbar kladdkakedag, världsaidsdag eller frufridag noteras.

Det är dessutom Alla singlars dag, en tradition som ska ha rötter i Kina. Lite förvirring råder dock om denna dag som enligt andra källor kan höra hemma 15 februari som "Singles awareness day". Då ska alla singlar vara stolta över sig själva och glädjas åt att alla pars favoritdag, Alla hjärtans dag, är över (14 februari).

Eller också är det Geléhallonens dag 15 februari, det beror på var man inhämtar faktauppgifterna.

Mer seriöst: i dag är den stora Hågkomstens dag i länder som deltog i första världskriget; stilleståndsdagen den elfte november 1918. Då kunde de som överlevt, tyskar, belgier, engelsmän och fransmän, komma upp ur sina skyttegravar och äntligen utropa fred.

Sedan dess är detta en minnesdag för att hedra dem som dog i kriget. Numera hedras också de som dog i andra världskriget samtidigt.