Under söndagskvällen sjösattes cirka 500 värmeljus på kuvertstora flottor i Stångån när Lions club och föreningen Roxina arrangerade den årliga ljusupplevelsen. Ett evenemang som återkommit sedan början på 1990-talet och som tidigare genomförts söder om Drottningbron. Uppskattningsvis hade omkring ett hundratal besökare begett sig till Drömmarnas båge mellan Stångebro och Tullbron. Där fanns möjlighet att köpa ljus som sedan fick flyta nerför ån. Under kvällen bjöds det även på körsång från den lokala sångkören Omkvädet.

Ljusupplevelsen är ett sätt att hedra de döda, men också att uppmärksamma prostata- och bröstcancer då överskottet från ljusförsäljningen går till Mustaschkampen och Rosa bandet.

– Det är väldigt högtidligt och stämningsfullt med alla ljus, men också ett bra sätt för att samla in pengar till hjälpinsatser, säger Per Krantz, president i Lions club Linköping/Valla.

Artikelbild

| På söndagen arrangerade Lions club tillsammans med föreningen Roxina den årliga ljusupplevelsen vid Stångån i centrala Linköping. Här syns Lars Bark och Håkan Börjesson som sätter ned ljusen i ån.

På söndagen placerades länsar ut för att förhindra ljusen från att flyta ut i Roxen.

– Men det är knappt någon blåst i dag, så det ska nog gå bra ändå, säger han.

Senare under kvällen skulle flottorna och ljusen plockas upp med hjälp av en båt.