Valet närmar sig och i helgen är det valupptakt hos både Socialdemokraterna och Moderaterna. Närings- och innovationsminister Mikael Damberg (S) ska under lördagen, tillsammans med Linköpings socialdemokrater, knacka dörr i Malmslätt.

– Det ska bli jättekul. Det går bra för Linköping. Staden växer, arbeten skapas och bostäder byggs. Det finns en framtidstro i staden, säger Mikael Damberg.

Han tror att dörrknackning är en viktig del av valrörelsen.

Artikelbild

| Mikael Damberg (S)

– Det är i de personliga mötena som man skapar förtroende, övertygar och vinner val.

Enligt Damberg är det förvånansvärt få som är otrevliga när de öppnar dörren. Vissa vill bjuda honom på kaffe och nybakta bullar – något han vänligt brukar tacka nej till.

– Dels för viktens skull, dels för att de människorna ofta redan har bestämt sig. Jag vill hitta de osäkra, men nyfikna väljarna.

Damberg hoppas att han kan inspirera Linköpings socialdemokrater.

– Jag ska berömma laget för den politik de genomfört i staden. Men också påminna alla om att vi måste höja tempot. Det är bara en månad kvar till valet.

På lördagen kommer även moderaternas partiledare Ulf Kristersson till Linköping. På Scandic Frimurarhotell ska han tala om partiets värderingar och inspirera Linköpingsmoderaterna inför valrörelsen.

– Nu lägger moderaterna och valrörelsen i en högre växel, säger Andreas Hamrin, pressekreterare hos Moderaterna.