Per Svedberg är distriktschef för Peab Bostad AB som nu drar igång bygget av 16 kedjehus i bostadsrättsform.

– Speciellt med den här typen av boende är att vi har gjort ett medvetet val att använda Peabs koncept för småhus, och paketera detta till en bostadsrättsförening. Orsaken till detta är att nå ut till en bredare målgrupp där den privata finansieringen blir lägre och öppnar dörren för fler köpare, säger Per Svedberg.

– Produkten är i princip som att bo i egen villa – men ägarformen är en annan. Försäljningen har gått bra och projektet är slutsålt, och jag har förstått att det främst är barnfamiljer som flyttar in, fortsätter han.

Artikelbild

| På onsdagseftermiddagen sattes första spadtaget i den mark som kommer att förvandlas till lekplats.

På onsdagseftermiddagen sattes första spadtaget i den mark som kommer att förvandlas till lekplats. Ett tiotal barn, varav syskonen Elton och Tova Söderfjord Axelsson, var utrustade med spade, hjälm och reflexväst.

– Det ska bli jättekul att bo i det nya huset. För vårt hus är redan gammalt, säger Elton.

Familjen bor just nu i Österbymo.

– Sturefors är ett lagom hopp, för jag är inte sugen på att bo inne i stan – men min sambo kommer från Linköping så vi har kollat på många hus och här får man ett nyckelfärdigt hus för en bråkdel av pengarna, säger pappa Emanuel.

Artikelbild

| Projektledare Carl-Otto Lindebäck och kundansvarig Malin Andersson med Matilda Lindberg, som ska flytta till Äppellunden med familjen.

Per Svedberg säger att bygget kommer att flyta på utan problem.

– Vi vet allt som är ovan mark, och vi har redan inlett arbetet under mark, sprängning och grundläggning, så jag skulle säga att det inte finns några farhågor. Vi har satt inflytt till kvartal tre – och det kommer vi hålla!