Postnord ändrar tömningstider av landets brevlådor och lägger ned söndagstömning – från och med 1 juli. Nu är det klart hur detta drabbar Linköping.

– På vardagar och lördagar får brevlådorna tidigare tömning. Vi ska också sluta köra och tömma brevlådorna på söndagar och helger. Så slipper vi extra transporter, säger Roinne Asp, distributionsområdeschef i Linköping.

Ett antal brevlådor ska tömmas vid klockan 9 på morgonen. Nästa tömning blir först vid samma tid dagen efter. Ett antal brevlådor ska tömmas både klockan 9 och klockan 13. Och enbart två brevlådor ska tömmas tre gånger, det vill säga även klockan 18.

– Det är brevlådan på Företagscenter Oskarsgatan och brevlådan på Linköpings järnvägsstation, säger Roinne Asp.

Postnord i Linköping har i dag cirka 160 anställda, men ingen av dem kommer att sägas upp på grund företagets nya rutiner och förändrade tömningstider, enligt Roinne Asp.

– Det kommer att lösas med naturliga avgångar.

Eftersom det skickas allt färre och färre brev har Postnord också aviserat att man planerar dela ut brev varannan dag i stället.

Hur skulle detta drabba era anställda?

– Det kan jag inte kommentera eftersom det inte finns något beslut och det gäller framtiden. Men när antalet brev som ska delas ut minskar och antalet paket ökar då är det inte svårt att tänka sig att brevbärare kan börja dela ut mer paket i stället.

Information om nya tömningstider ska finnas på varje brevlåda. Antalet brevlådor i Linköping kommer inte att minska.