Katten Hellens öde har varit en följetong den senaste veckan. I 20 dagar var hon i husets ventilationssystem. Husse Stefan Bränd provade tidigt att sätta ut mat inne på grannens köksskåp, det gick hem, Hellen åt upp allt.

Då kom hoppet om en lycklig lösning tillbaka och en burfälla med mer mat ställdes in hos grannen, och på tisdagsmorgonen var dramat över. Grannen såg att katten fanns i fällan och blev såklart glad.

– Jag kände en stor lättnad när grannen ringde och berättade om nyheten och hämtade henne direkt, säger Stefan.

Artikelbild

Katter som blir uttorkade mår ofta illa och drar sig undan. Då kan det behövas dropp för att katten skall piggna till och börja dricka och äta själv igen. Hellen var borta i 20 dagar och måste fått i sig vätska.

­Veterinären tyckte att katten klarat sig oväntat bra efter omständigheterna men att hon magrat av runt en fjärdedel av sin vikt men alla blodprover såg bra ut.

– Nu ska hon få mycket vatten och lite mat men ofta. Så har jag har satt för ventilen lite tillfälligt och kilat fast luckan. Nästa vecka kommer en hantverkare och byter ut ventilen. Lägenheten ska kattsäkras, enligt husse.

Under de här dagarna har många hört av sig med tips och undrat hur det går. Dessutom kom flera hantverkare och ville hjälpa till att leta med sina verktyg.

Artikelbild

– Jag har verkligen uppskattat all sympati och värme från medmänniskor de här dagarna, säger Stefan Bränd och kikar på nytt efter katten, men under sängen den här gången.

johnny.gustavsson@ostmedia.se