Bakom priset står som vanligt Nulink och Företagarna.

Verkställande direktören Petra driver tillsammans med sin man Peter företaget Servicestaden. Affärsidén går ut på att tvätta husfasader rena från alger, smuts, fett och olja. Det görs enbart med vanligt vatten och utan högt tryck. Inga som helst kemikalier ingår. Vattnet kallas för "ultrarent" eftersom det är kliniskt rent. Vattnet är 20 gånger renare än destillerat .

Petra är en av innovatörerna som konstruerat "mirakelmaskinen" men är hemlighetsfull när vi kommer in på hur den fungerar. Ingen kan naturligtvis ta patent på vatten. Det är processen i maskinen som renar. Men hon har inget patent på den heller.

- Då skulle ju alla andra avslöja konstruktionen, säger hon.

Petras företag är sju år gammalt och sysselsätter sju anställda. De finns på Gottorpsgatan. Hon anställer personal kontinuerligt. Om några år räknar företaget med att antalet anställda uppgår till ett 30-tal. Omsättningen ska öka kraftigt från dagens sex miljoner kronor.

- Ett framgångsrikt företag som skapar arbetstillfällen är just det vi letar efter när Årets företagare utses, säger ordföranden i Företagarna Rolf Eklund.

Petra, vad betyder det här priset för ditt företag?

- Massor, vi får ett erkännande i Linköping. Plus att våra kunder utanför stan naturligtvis gillar det och förstår att våra tjänster är bra.

Läs mer i lördagens Östgöta Correspondenten.