Vera Anotov startade Bfree för tre år sedan. Hon arbetade då med att digitalisera en redovisningsbyrå, men insåg snabbt att redovisningsbyråer ofta är för dyra för mindre företag.

– Jag ville skapa en tjänst för att hjälpa de mindre företagen. Bokföring är så krångligt att många drar sig för att starta eget, det är hemskt. Därför byggde jag den här appen som ska hjälpa människor att bokföra.

För den innovationen har Vera Anotov nu vunnit 150 000 kronor och en plats i den internationella finalen i Frankfurt.

– Att vinna känns helt fantastiskt. Jag har levt för den här tävlingen i flera veckor nu. Det är sjukt, att få vara bäst i Sverige, säger hon.

I april ska hon representera Sverige i Global Student Entrepreneur Awards.

– Jag tror att jag har en chans att vinna. Bokföring finns överallt, det har en hög igenkänningsfaktor. Men folk tävlar från hela världen så det ska bli häftigt att bara få träffa alla entreprenörer.

Vera Anotov studerar innovativ programmering på Linköpings Universitet. Hon tycker att programmering är kul och vill inspirera andra att prova det, speciellt tjejer.

– Jag är den enda tjejen i min klass, det är viktigt med mångfald. Programmering känns så främmande för många men jag vill vara en förebild för andra tjejer.

För att många ska kunna ta del av systemet är det översatt till både engelska och arabiska.

När Vera Anotov startade Bfree kunde hon ingenting om programmering. Det beskriver hon som det svåraste med att starta företaget, att ha en idé men inte kunna göra den till verklighet.

– Jag visste inte hur man skapade system.

Men till slut gick det. I framtiden hoppas Vera Anotov att Bfree växer och blir stort.

– Jag är helt inne på entreprenörspåret. Jag älskar utmaningarna och de snabba puckarna, säger hon.