LÄS MER: Mordet: En död och en skadad

– Jag möttes av ett blodhav i lägenheten. Jag påbörjade livräddning, men mannens puls var väldigt svag och det var för sent, berättar Sabina.

Sabina är sjukvårdsutbildad, arbetar som undersköterska och är van att se skador och döda personer. Men hon beskriver händelsen i lägenheten som chockerande.

– Sånt här tror man bara händer på film, säger hon allvarligt.

Sabina ger ett skakat men samlat intryck när hon berättar. Men då hon återger vad hon möttes av i lägenheten tåras hennes ögon.

– Jag ringde SOS och sa ”jag tror att det är illa här”, jag sa att jag tror att en person är död. De bad mig påbörja hjärt- och lungräddning och sa att de skulle skicka ambulans. Jag tänkte att det var för sent men jag påbörjade livräddning ändå. Men det var för sent, säger hon.

LÄS MER: Vittne såg blodig man lämna platsen

Artikelbild

Det var vid sjutiden på onsdagskvällen som Sabina hörde oväsen och dunkande från den fastighet där en man senare påträffades livlös. Hon hörde någon som skrek ”Jag ska döda dig, din jävel!” Då Sabina tittade ut observerade hon en man med blodiga händer som gick längs gatan. Sabina ringde SOS Alarm eftersom hon uppfattade att mannen var skadad.

Hon gick sedan själv ut, och mötte då en kvinna som berättade att även hon hört dunsar och bråk och hade larmat SOS.

Sabina observerade sedan hur den nedblodade mannen som lämnat fastigheten återkom längs gatan. Hon berättar att hon ringde upp SOS för att berätta det, och fick då instruktion av operatören att uppehålla mannen i väntan på att en polispatrull skulle nå fram. Sabina talade med mannen medan operatören från SOS höll kvar samtalet i telefonen. Sabina berättar att hon var rädd men tänkte att det var bäst att den blodiga mannen inte förstod vem hon talade med och att hon ansträngde sig för att försöka få samtalet att låta normalt.

TV: Vad du behöver veta om våldsdådet – på 60 sekunder

Kort därpå anlände polispatrullen längre bort på gatan. När mannen fick syn på bilen började han springa. Sabina säger att hon först då förstod att något hemskt kunde ha hänt i lägenheten som mannen lämnat, eftersom han försökte fly från polisen.

– Så jag gick in i huset och upp för trapporna till lägenheten, och möttes av ett blodhav, berättar Sabina.

Den nu döde mannen låg på golvet. I lägenheten fanns ytterligare en man, skadad och blodig från ett djupt sår i huvudet. När polis och ambulans anlände till platsen tog de över Sabinas livräddande försök. Men mannens liv gick inte att rädda.

LÄS MER: En anhållen misstänkt för mord