Under klarblå himmel och med strålande solsken vandrade besökarna omkring på festivalområdet för att lyssna på musik, visa upp sina cosplay-utklädnader och spela olika slags spel. Fredrika Ahlström och Lisa Albertsson från Linköping var två av besökarna. Förväntningarna var höga inför årets upplaga.

– Jag har väntat i ett helt år på det här och nu kan man få vara sig själv och få ut det man bär på inom sig. Jag ska hänga med dem jag gillar, men också få träffa nya vänner, säger Fredrika Ahlström.

Utanför C-huset på universitetsområdet träffade vi Emmi Åberg från Lund. Under dessa dagar är det framförallt föreläsningar och att lära sig mer om cosplay som intresserar henne.

Artikelbild

| Två andra av besökarna var Amanda Hauta-aho och Johanna Tönnvik.

– Förväntningarna är stora på att se folks cosplay-dräkter. Förutom det gillar jag Närcon för att det är en plats där folk delar samma intressen, säger hon.

Vid ett äppelträd hade Elias Jägare från Eskilstuna slagit sig ned. Under festivalen bor han hos en släkting inne i Linköping, men räknar ändå med att vara på festivalområdet under större delen av dygnen.

– Jag kommer att dricka mycket energidryck under de här dagarna. Dessutom ska jag försöka få ut mina sju kompisar från sovsalarna. Det bästa med Närcon är att man nästan kan klä ut sig till vad man vill utan att någon bryr sig, säger han.

Förutom aktiviteterna på festivalområdet kommer det från klockan 16 på fredagen bli en parad från universitetet, förbi Drottninggatan och vidare till Domkyrkan. Paraden sänds live på vår hemsida.