Klart: Här öppnar McDonalds ny restaurang

McDonalds bygger en ny restaurang i Linköping och planerar att öppna i slutet av nästa år.

Så här är det tänkt att den nya restaurangen i Mörtlösa ska se ut.

Så här är det tänkt att den nya restaurangen i Mörtlösa ska se ut.

Foto: McDonalds

Linköpings kommun2019-11-11 19:00

I augusti berättade McDonalds presschef Henrik Nerell att företaget vill öppna en femte restaurang i Linköping. Nu är det klart att det blir av.

– Vi har köpt en tomt av Linköpings kommun. Vi blev just klara med markaffären, säger Nerell.

Tomten ligger ett stenkast från Mörtlösarondellen, vid infarten till det växande handelsområdet Mörtlösa. Hur mycket pengar McDonalds har betalat för tomten vill inte Henrik Nerell avslöja.

I området ligger sedan tidigare bland annat Byggmax, K-Rauta, Netonnet, Dollarstore, Holmgrens Bil, Sixt Biluthyrning och Bilbörsen. Nyligen blev det också klart att Hedin Bil ska bygga två nya bilhallar där, en för Mercedes och en för Porsche. I vår planerar Tekniska verken att bygga en biogasmack.

– Det är ett spännande och bra område för oss. Vi räknar med att börja bygga i vår och öppna i slutet av 2020, säger Henrik Nerell.

Restaurangen i Mörtlösa kommer att få cirka 100 sittplatser och ett lekområde inomhus, samt uteservering och laddstolpar för elbilar.

– Det blir någonstans mellan 40 och 50 arbetstillfällen om man räknar både heltids- och deltidsmedarbetare, berättar Henrik Nerell.

McDonalds är inne i en rejäl expansionsfas. Företaget siktar på att öppna 100 nya restauranger i Norden de närmaste 4–5 åren, varav 30–40 i Sverige. Minst två av dem hamnar i Östergötland – den i Linköping och så en i Ödeshög som snart är klar för invigning.

I Linköping har McDonalds sedan tidigare restauranger i centrum, i Tornby, vid Vallarondellen och vid Braskens bro.

Karta: Mörtlösarondellen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!