– Är du en mogen person, som har koll på läget och som är sugen på att jobba och att hjälpa andra – då är du varmt välkommen att söka, säger Katarina Mattsson, projektledare på Leanlink.

Från och med i tisdags är det fritt fram för alla som har fyllt 18 år att söka tjänsterna. Som sökande får man önska om man vill arbeta med äldre, personer med funktionsvariationer eller personer med psykisk ohälsa. Att ha erfarenhet av liknande arbete tidigare är meriterande men inte ett krav.

– Det finns inte tillräckligt många utbildade inom vård och omsorg att ta till, därför måste vi söka lite bredare, säger Katarina Mattsson.

Tidigare år har det varit svårt för Leanlink att synas i det digitala bruset och nå ut till framförallt ungdomar. För att ändra på det började de förra året med en ny kampanjstrategi. Medarbetare på de olika arbetsplatserna fick videoblogga om sin vardag på sina jobb för att visa vad arbetet går ut på. Kampanjen föll väl ut och det vinnande konceptet behålls till årets rekrytering.

– Vi hade 90 procent fler ansökningar mellan januari och maj jämfört med året innan, det blev ett jättelyft, säger Lisa Johansson, marknadskommunikatör på Leanlink.

För att hitta rätt personer till tjänsterna räknar Leanlink med att behöva träffa och intervjua över 1 000 personer för att täcka behovet. Förutom ett CV och ett personligt brev får de sökande svara på ett digitalt personlighetstest. Nytt för i år är också att alla sökande får svara på videofrågor.

– Det här är en jättestor chans för väldigt många ungdomar att komma ut i ett första jobb, att prova på och lära känna nya människor och att få vara ett stöd för dessa, säger Katarina Mattsson.