Sedan tidigare har krogen plats för 30 sittande gäster i gatuplanet plus cirka tio utomhus när det blir dags att trycka på startknappen för uteserveringen.

– Det blir i slutet av april, säger Nabil Khoshaba som närmast ser fram mot att öppna serveringsdelen en trappa ned, i källarvalvet som stått tomt sedan 2009.

Här finns plats för ytterligare 30 gäster.

Artikelbild

| Nabil Khoshaba räknar med att öppna källarvalvet under restaurang Ros till påskhelgen. Efter sommaren planerar han också att starta med lunchservering.

– Jag hoppas att det kommer att falla våra besökare i smaken. Själv gillar jag utformningen, säger Nabil och sveper runt med blicken över de delvis vitmålade tegelväggarna.

Det var Nabils bror, Tony Khoshaba, som startade Ros 2004.

– Då var det ett mindre ställe som hade snabbmat på menyn. 2009 utökade Tony med luncher och à la carte på kvällarna. Nu driver jag restaurangen sedan ett år. Det är riktigt spännande. Jag har nämligen inte någon större erfarenhet från krogbranschen, säger Nabil och småskrattar.

Nu överlåter han köksgörat till sina kockar.

Artikelbild

Själv håller han till i serveringsdelen och välkomnar gästerna.

– Ett vänligt bemötande. Ett leende. En varm och mjuk attityd. Sånt är jag bra på.

Nabil Khoshaba är utbildad ingenjör och driver en konsultfirma, berättar han.

– Den kommer jag att ha kvar. Ros är mitt kvällsjobb.

Planen är också att börja med lunchservering, en verksamhet som Ros upphörde med för några år sedan .

– Det blir efter sommaren, om allt går som det ska, säger Nabil.