Kvinna föll 7,5 meter från balkong

Den 25-årige mannen kastade, enligt åklagaren, ner en kvinnan från en balkong i Skäggetorp. Nu står han inför rätta för försök till mord.

En 25-årig man står inför rätta för att ha kastat ner en kvinna från en balkong i Skäggetorp.

En 25-årig man står inför rätta för att ha kastat ner en kvinna från en balkong i Skäggetorp.

Foto: Arkivbilder

Linköpings kommun2019-11-12 14:30

Strax efter klockan 02.00 på morgonen den 13 juni fick polisen larm om att det utbrutit ett bråk i en lägenhet i Skäggetorp. En kvinna i 30-årsåldern hade, under oklara omständigheter, fallit från en balkong på tredje våningen i ett flerfamiljshus. Kvinnan hade fallit 7,5 meter och träffat ett trappräcke innan hon slog i marken. 

Kvinnan hade allvarliga skador – bland annat ett bäckringsbrott som var potentiellt livshotande – och fördes i ambulans till Universitetssjukhuset. Polisen trodde inte att kvinnan hade hoppat från balkongen frivilligt och misstankarna kom att riktas mot en 25-årig man som befann sig i lägenheten. Han greps vid 03-tiden samma morgon och anhölls senare av åklagare

.  

Enligt åklagaren hade 25-åringen brukat våld mot kvinnan innan hon föll från balkongen. Mannen hade, enligt åtalet, tagit ett strupgrepp runt kvinnans hals så att hon förlorade medvetandet. 25-åringen anklagades även för att ha slagit kvinnan i ansiktet och på kroppen samt skurit henne med kniv. 

25-åringen, som sitter häktad sedan den 16 juni, nekade i förhör till brott. Polisens tekniker har dock kunnat slå fast att 25-åringen hade kvinnans blod på sina byxor. Den tekniska utredningen visade även att kvinnan hade blött innan hon fallit ner från balkongen.  

Rättegången mot 25-åringen avslutades på måndagen i Linköpings tingsrätt och en dom väntas den 19 november. 25-åringen är ostraffad sedan tidigare. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!