Correns tävling har kommit till tredje rundan där i tur och ordning Desirée Hallberg och hennes grannfamiljer på Skärkindsgatan i Linköping vunnit biljetter till Sanna Nielsens show "Mitt Sanna jag" och Ekoxens seniorboende till musikalen Ghost i Stockholm.

Nu var turen kommen till Joe Laberos show, Inflame, i Saab Arena den 17 februari.

Karin och Göran Pihlgren på Ekringen 15 i Hjulsbro visste knappt till sig av lycka när magikern själv dök upp utanför husknuten.

– Det här är inte sant. Nu blir jag faktiskt lite starstruck, utbrast Karin som tillsammans med Göran och de närmaste grannarna bjöds på en minishow i vardagsrummet där Labero visade upp sin fingerfärdighet med kortlek och några mynt.

Det var makarna Pihlgren som skickat in tävlingstalongen till Corren med följande motivering:

"Vi bor på den idylliska Ekringen. Där samsas vi över generationsgränserna från den äldsta 92 år till de yngsta 6 åringarna. Här tar vi äldre promenader tillsammans och efteråt dricker vi en kopp kaffe hos någon. Så här i vintertider hjälps vi åt med snöskottning."

Det föll juryn i smaken vilket betyder 50 gratisbiljetter till Inflame.

– Vi kommer att samla ihop stora delar av grannskapet och gå. Det blir allt från oss pensionärer till små barn, sa Karin som sett Joe Labero uppträda live en gång tidigare.

– Det var på Rondo i Göteborg. Han är bäst av alla.

Joe Labero är alldeles i början av sin turné på svensk mark. Östgötaresan, som tog honom till vinnande adresser i Norrköping, Linköping och Motala, var en försmak av showen Inflame, som stannar i Saab Arena i Linköping den 17 februari och i Stadium Arena i Norrköping den 23 mars.

Han kom nära, väldigt nära, sin publik vid köksborden den här dagen.

Artikelbild

| Inger Johansson och Kerstin Flyckt fick ett ess var att hålla hårt i handen. När illusionisten Joe Labero bad dem titta korten igen hade de bytt plats. Det var trolleri på nära håll i Philgrens vardagsrum.

– Jag fick lite sköna känslor av min egen uppväxt på Droskvägen 23 i Alvesta. Det väckte barnasinnet i mig igen, säger Joe Labero och ler.

– Att göra min tricks mitt framför ögonen på personerna tar mig tillbaka till rötterna... Jag började på Stadshotellet i Växjö och gick där, som bordsmagiker, ett par dagar i veckan. Jag gjorde korten, trollade bort salt- och pepparkaren och tricksade med mynt vid gästernas bord. Det var min show då. Där började jag bygga mitt varumärke, säger Joe Labero.

Artikelbild

| "Jag fattade först inte vem som ringde på dörren. Det var ju Joe Labero och ingen annan har ju hans röst", säger Karin Pihlgren.

Idag är han känd över hela världen och mellanlandar under ett par vintermånader i Sverige på sin resa från USA och Las Vegas till Kina och Macao.

– Det är bra tryck här hemma, men när man väl står på scenen och showen är igång tänker man inte riktigt på var man är, säger han.

Artikelbild

| "Jag började trolla på Stadshotellet i Växjö, det vara lika nära bordsmagi som här nu i Hjulsbro. Det är häftigt när det är nära, mitt framför ögonen" säger Joe Labero.

Att kliva upp på scenen i de större arenorna är annorlunda.

– Det blir inte samma närhet med publiken, men den här showen kräver det större utrymmet. Vi kan inte möblera så tätt med tanke på alla motorcyklar, berättar han.

Artikelbild

| Karl-Gustav och Kerstin Flyckt möter Joe Labero och fattar att det är just han i samma ögonblick som de skakar hand, ett magiskt ögonblick.

Joe Labero har med Rackartygarna, som har över 300 000 följare på Youtube, i showen. De är ett växande extremsportgäng inom motocross, freerunning och stunts, som dragit ihop 90 miljoner visningar. De fartfyllda mc-ungdomarna är en länk mellan den generationsklyfta, som finns mellan den traditionella nöjesvärlden och ungdomarnas surfkultur på nätet.

– De är hur stora som helst och grymma på det de gör. Det är bara att kolla på deras succé på Youtube, säger Joe Labero.

Artikelbild

| Karin Pihlgren signerade själv kortet för att det skulle vara unikt och inte gå att fuska med. Det hjälpte inte när Joe Labero gjorde sina trick.

Han tar hem publiken till sitt eget garage i showen.

– Det är lite bränt gummi, en doft av bensin, reservdelar på golvet, verktyg på väggen, bra tryck och så magi på det. Publiken hamnar mitt i en actionrulle med ett högt tempo, berättar Joe Labero.

Han kommer till Sverige med 150 föreställningar i Las Vegas bakom sig och lyfter mot Macao, som är en halvö belägen utanför Hongkong, senare i år.

– De vill ha en show från Las Vegas helt enkelt. Det blev min öppning. Jag ska försöka bryta lite ny mark i deras kultur. Kineserna vill få hela världen att resa dit. Det krävs mer än spel för det, säger Joe Labero.

Han packar ihop väskan efter sin dag i Östergötland och går mot tåget till Stockholm.

– Vilken härlig grannsämja... Det kändes hela vägen. Jag är glad jag kunde krydda deras dag lite extra, säger Joe Labero.