I tidigare artiklar har vi berättat att Roger Ekström lämnar sitt jobb på Lundbergs i Norrköping och föreslås ta över ordförandeklubban i LHC. Nu är det även officiellt vad han ska jobba med på dagarna.

Bankchef och LHC-ordförande. Det låter som att det blir fullt upp?

– Det blir det säkert, men jag gillar att ha fullt upp! Det blir nog i och för sig inte fler timmar än på mitt förra jobb, där jag flackade runt ganska mycket. Nu blir vi stationära i Linköping – vi kommer att vakna och somna till Corren.

Ni flyttar från Norrköping till Linköping, alltså?

– Ja, igår skrev vi på ett kontrakt på en lägenhet mitt i stan. Min fru Marie och jag är födda i Norrköping, men vi började vårt vuxenliv i Linköping. Det var här vi gifte oss och fick barn. Så det känns lite som att komma hem. Marie har redan börjat jobba i Linköping, på Danske Bank. Vår son Jimmy och hans fru Jennilie bor redan i stan, så det är många pusselbitar som faller på plats.

Vad har du för erfarenhet av bankvärlden?

– Jag har suttit i Danske Banks lokalstyrelse i Norrköping i 18 år. Själva hantverket har jag ingen erfarenhet av, men det finns det många duktiga medarbetare som har. Min roll blir mer att vara coach och se till att medarbetare och verksamhet utvecklas. Det är egentligen inte så stor skillnad mellan LHC och banken. Det handlar om att ha ett bra lag med olika spetskompetenser och sedan en coach som håller ihop det.

Roger Ekström tillträder sin chefstjänst på Swedbank i september.