Linköpingsbo föreslås till SD:s partistyrelse

Linköpingsbon Jonas Andersson föreslås att ingå den Sverigedemokraternas nya partistyrelsen. "Jag vet att jag kan bidra på olika sätt, säger han.

Jonas Andersson från Linköping föreslås att ingå i SD:s nya partistyrelse som kommer att väljas vid partiets landsdagar som genomförs i Örebro den 21-14 november.

Jonas Andersson från Linköping föreslås att ingå i SD:s nya partistyrelse som kommer att väljas vid partiets landsdagar som genomförs i Örebro den 21-14 november.

Foto: Johnny Gustavsson

Linköping2019-11-06 16:00

Sverigedemokraterna ska välja en ny partistyrelse vid sitt landsmöte som genomförs i Örebro mellan den 21 och 24 november.

Partiets valberedning har nu föreslagit att Jonas Andersson, riksdagsledamot från Linköping, ska ingå i den laguppställning som ska leda SD de kommande åren.

– Väldigt hedrande såklart, men jag är inte invald ännu, kommenterar Andersson vars roller i riksdagen omfattar uppdrag som ledamot i kulturutskottet och suppleant i EU-nämnden.

Jan Svensson, ordförande för Sverigedemokraterna i Östergötland, sitter med i SD:s valberedning på riksplanet. Han betraktar Jonas Andersson som en stark kandidat till den nya partistyrelsen.

– Han kommer att bli en tydlig brygga mellan de lokala och regionala politiska frågorna och det som avhandlas i riksdagshuset i Stockholm. Ur ett östgötskt perspektiv är det såklart bra med insyn i det arbete som genomförs i partistyrelsen.

Jonas Andersson själv ser en styrka i den erfarenhet han hunnit skaffa sig genom de tio år som han verkat på den politiska spelplanen på hemmaplan, i Linköping och Östergötland.

– I den meningen kommer jag att kunna bidra på olika sätt, säger han och duckar för frågan om han anser sig ha gjort en kometkarriär som politiker, nyligen fyllda 30 år.

Vilka blir de viktigaste frågorna för SD de närmaste åren?

– Lag och ordning, migration och välfärden. Det är centrala områden som centralt rör det som händer i Sverige just nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!