Visa vägen-priset delas ut av Samhall för att fästa blicken på de som aktivt arbetar för människor med funktionsnedsättningar. I regionfinalen har Linköpingsföretaget Städarna vunnit en delseger för arbetsgivare. Därmed är företaget vidare till riksfinalen.

– Vi går extremt mycket på person och söker medarbetare som passar in i vår värdegrund. Vi satsar på tillväxt och utvecklar medarbetarna. Idag är det viktigaste vem människan är, inte om hen är världsmästare på att städa från dag ett. Det är lättare att lära rätt person att städa än tvärt om, säger Tjoffe Sjögren, koncernchef för Städarna Sverige.

Företaget samarbetar med Samhall i rekryteringsfrågor över hela landet. Det behövs då Städarna är inne i en period av stark tillväxt och söker folk på bred front.

Artikelbild

| "Hela teamet har gjort ett fantastiskt arbete. Det är väldigt kul att vi fått priset och kvitto på att vi gjort något bra" säger Tjoffe Sjögren, Städarna Sverige.

– Vi tycker det är viktigt att se människan som en helhet med förmågor och kunskaper som alltid kan utvecklas. Då kan man se möjligheter och inte hinder. Det tycker jag vi är väldigt bra på, säger Satu Holmqvist som är hr-chef på Städarna Sverige.