Mantorp inledde säsongen med ett fint anfallspel som innebar mycket mål framåt – men den tiden ser ut att vara förbi. Efter förra helgens nederlag mot Kungsängen uttryckte tränaren Jesper Hallberg sin besvikelse över anfallspelet. Efter helgens förlust mot Eskil var tränaren åter igen missnöjd med lagets offensiva kapacitet.

– Vi har för mycket tekniska fel och egna misstag. De har nog elva, tolv rena förstafaskontringar som de gör mål på. Det går inte försvara sig mot det, vi måste göra mål eller se till att de inte får tag i bollen, säger en besviken Jesper Hallberg.

Tränaren kan inte peka på någon specifik orsak till varför anfallspelet plötsligt har gått i stå.

– Jag vet faktiskt inte. Vi har tränat relativit dåligt, vi är en liten trupp. Jag har svårt att sätta fingret på det. Nu gäller att vi vänder på det här och det har vi kapacitet till.

Inför matchen mot Eskil hade hemmalaget Mantorp förhoppningar om att hänga med i toppen av den jämna tabellen där flera lag är med och slåss om kvaplatser. Nu får man instället vänta tills lördag för att revanschera sig. Laget möter då Skuru IK borta i omgång 19 av 22.

– Det är anfallet vi kommer få jobba på i veckan. Försöka hitta en ny lösning. Något måste ske.

Finns det några ljusglimtar att ta med från dagens match?

– Det är väl det uppställda försvarspelet. Annars finns det inget inget att ta med, faktiskt.

Jakob Nilsson blev Mantorps bästa målskytt med nio mål.